Ensaimada din Mallorca

de RuxyRux in Dulciuri, 26 Noi 2010 | 12036 vizualizari

 

Chiflele cu trei spirale sunt o delicatesa spaniola consumata la micul dejun. Sunt usoare ca un fulg, au un gust foarte placut si pe mine ma duc cu gandul la celebrele fuste ale dansatoarelor mallorchineze.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de faina alba
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 gr zahar pudra
  • 15 gr drojdie proaspata( eu am pus 7 gr uscata)
  • 75 ml lapte caldut
  • un ou
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 50 gr unt topit
  • 1 canita zahar pudra
  • si o lingura de apa pentru glazura  
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ensaimada din Mallorca:

1. Pregatiti tava de copt si tapetati cu foaie pergament.

Cerneti faina si sarea in vasul de aluat si apoi adaugati si zaharul. Faceti o gropita in mijloc.

2. Faceti o pasta din drojdie si lapte si turnati-o in mijlocul fainii, apoi presarati din amestecul de faina putin deasupra si lasati la caldura 15 min. pana pasta devine spumoasa.

3. Intr-un vas mic bateti oul si uleiul, adaugati amestecului de faina si amestecati pana obtineti un aluat neted.

Framantati pe o suprafata presarata cu faina 8-10 min. pana cand aluatul devine elastic si neted.

Asezati aluatul intr-un vas uns cu ulei sau unt si acoperiti cu o folie unsa cu ulei sau unt si lasati o ora la crecut pana isi dubleaza volumul.

4. Rasturnati aluatul pe o suprafata cu faina si aplatizati-l putin cu mainile. Taiati-l in 16 bucati egale.

5.Modelati fiecare bucata intr-o fasie cu lungimea de 38 cm.

Turnati untul topit pe o farfurie si inmuiati fasiile in el.

6. Pe tava rasuciti fiecare fasie in forma unei spirale si asezati chiflele la distanta unele de altele. Asezati capetele sub spirala pentru a le lipi. Acoperiti cu o folie unsa cu unt sau ulei si lasati la crescut 45 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

7 Intre timp preincalziti cuptorul la 190 grade( gaz 5) Stropiti spiralele cu apa si ungeti cu zaharul special pentru glazura.

Coaceti 10 minute sau pana cand spiralele devin aurii.

Raciti-le pe un gratar si serviti-le cu gandul la dansul mallorchinez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ensaimada din Mallorca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spirale cu ciocolata